Borite se proti prezgodnjemu staranju ob spoštovanju okolja

Staranje je normalno in del življenja, vendar je mogoče naši koži pomagati, da se to ne bi zgodilo pred časom. Pravzaprav je zelo pomembno, da začnete skrbeti za obraz že v mladosti, da si zagotovite gladko in sijočo kožo tudi z leti.

Preden ugotovimo, zakaj se lahko naša koža prezgodaj stara in kako se temu izogniti, je nujno poudariti pomen izbire izdelkov, ki spoštujejo okolje. Pozorni morate biti na dvoje: da so izdelki naravni, brez kemičnih sestavin, ki so lahko agresivne, po možnosti naravnega izvora in da je embalaža izdelana iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati ali biorazgradljivih.

Najpogostejši vzroki

Odkrijmo zdaj najpogostejše vzroke, ki lahko povzročijo prezgodnje staranje:

  • Nepravilna prehrana: prva napaka je uživanje preveč hrane, bogate s sladkorji, rafiniranimi ogljikovimi hidrati in konzervansi, to namreč vpliva na proizvodnjo elastina in kolagena, vezivno tkivo kože pa bo manj elastično, bolj togo in nagnjeno k nastajanju gub.

Namesto tega je pomembno, da v svojo prehrano uvedete sadje in zelenjavo, bogata z antioksidanti, kot so likopen, lutein in betakaroten, ki pomagajo nevtralizirati oksidacijo kože ter vitamin C, bistven za proizvodnjo kolagena;

  • Dehidracija: ne pozabite popiti vsaj 1,5 l vode na dan, saj to pomaga ohranjati kožo hidrirano, mlado in zmanjšuje toksine;
  • Pomanjkanje spanja: nespečnost, če traja dlje časa, lahko povzroči močan stres za naše telo. To vodi do prekomernega izločanja kortizola, kar bo upočasnilo proizvodnjo kolagena, temeljne beljakovine za ohranjanje mladosti tkiv;
  • Zloraba alkohola in kajenje: prvi povzroči, da se koža lažje izsuši, zato postane bolj občutljiva in razdražena; drugi zavira nastajanje kolagena, kar povzroči bolj pusto in sivkasto polt;
  • izpostavljenost soncu: brez alarma, samo po sebi ne škodi, nasprotno, pomaga našemu telesu pri asimilaciji vitamina D. Toda predolga in predvsem nezaščitena izpostavljenost je lahko škodljiva. Če ne uporabljate dobrih sončnih krem, namreč tvegate pojav madežev na koži, prezgodnje gube in izgubo elastičnosti.

Kako preprečiti

Naš nasvet, da bo vaša koža sčasoma ostala mlada in napeta, je, da uporabljajte izdelke, ki vsebujejo hialuronsko kislino, po možnosti rastlinskega izvora, in poskrbite za vsakodnevno nego kože proti staranju, pri čemer izberite organske in ekološko trajnostne.

Rastlinska hialuronska kislina

Hialuronska kislina velja za pravi eliksir mladosti, saj zaradi svoje sestave ohranja kožo obraza čvrsto, kompaktno in gladko. Pravzaprav uspeva pritegniti in zadržati molekule vode, s čimer poskrbi za vzdrževanje navlaženosti kože in kot da to ni dovolj, deluje kot “filter” za bakterije, ki ščitijo tkiva.

Hialuronska kislina je naravno že prisotna v našem telesu, v izobilju v mladosti, vendar se sčasoma postopoma zmanjšuje. Ocenjuje se, da od 25. leta začne njegova koncentracija v vezivnem tkivu upadati in se okoli 50. leta prepolovi. To lahko spoznate, ker koža začne postajati manj kompaktna, bolj občutljiva, dehidrirana in pojavijo se prve gube. Zato je nujno, da skrbite za svoj obraz in hialuronsko kislino uvajate v vsakodnevno nego kože že od malih nog.

Na srečo smo v zadnjih letih začeli proizvajati hialuronsko kislino z biotehnološkimi tehnikami, ki omogočajo njeno rastlinsko pridelavo brez pridobivanja iz živalskih virov. Zato je vedno priporočljivo preveriti, ali ima izdelek, ki ga izberete, Vegan OK certifikat.

Nega kože proti staranju: zanesite se na okolju prijazne blagovne znamke

Bistvenega pomena je ohranjanje živahnejšega, mehkejšega in elastičnejšega videza obraza z nego kože z upoštevanjem posebnega dnevnega programa nege za preprečevanje prezgodnjega staranja.

Če želite le najboljše zase, izberite naravne izdelke blagovnih znamk, kot je Crisail. Na njihovem spletnem mestu boste našli , posebej namenjen boju proti znakom staranja.

Tukaj je opisano, kako izvajati popolno Pro Age nego kože:

  1. Očistite obraz z nežnim milom, primernim za vaš tip kože;
  2. Nanesite serum s hialuronsko kislino;
  3. Očesno konturo namažite s posebno kremo, ki vsebuje: kofein, ki bo poživil in dal tonus videzu, vrtnica in hamamelis, odlična dekongestiva, pa bosta pomagala sprostiti tkiva okrog oči;
  4. Zaključite s kremo, bogato z rastlinskimi olji za mehkejšo in polnejšo kožo, ki ima med aktivnimi sestavinami granatno jabolko, popoln antioksidant.

Linija Crisail Pro Age je zasnovana tako, da vsakomur omogoča, da se izrazi v največji možni meri, vedno spoštuje naravo in planet.

Loading...