Kaj zdravi 8 kozarcev vode na dan?

Voda dela čudeže s človeškim telesom in zadosten vnos je ključnega pomena za pravilno delovanje. Poleg tega se izkaže, da voda zdravi in ​​pomaga preprečevati različne bolezni. Artritis, astma, glavoboli, bolezni srca in ožilja itd. zlahka se jim izognemo s potrebno količino vitalne tekočine.

Kako se z zadostnim pitjem vode spopasti z različnimi boleznimi in tegobami?

Pitna voda za običajne bolezni

Skozi človeško zgodovino je voda v telesu veljala za primarno topilo, filter in transportni medij za snovi, raztopljene v telesnih tekočinah. Menijo, da so regulatorji telesnih procesov, ki so odgovorni za določene reakcije ali bolezni. Dr. Fereydun Batmanzhelij, ustanovitelj Fundacije za preprostost v medicini, pa trdi, da voda sama uravnava zdravje v našem telesu. Naslednja priporočila temeljijo na njegovem delu.

artritis

• Bolečino najprej obravnavajte kot znak dehidracije in se proti njej borite s pitjem vode.

Če pijete premalo vode, se lahko viskoznost vaše krvi prekomerno poveča, celice trpijo, krvne celice se skrčijo, sklepi pa se izsušijo in dehidrirajo. Pri artritisu se površina hrustanca izsuši in postane boleča pri gibanju zaradi dehidracije sklepov. To lahko posledično privede do resnih poškodb, in čeprav sprožijo mehanizem za popravilo, ta proces običajno povzroči ohromljenost sklepov. Da bi se temu izognili, takoj ko začutite bolečino v sklepih, je dobro, da si to razlagate kot znak lokalne dehidracije in jo nadomestite z večjo količino vode.

Milijoni ljudi trpijo za neko obliko artritisa, pri čemer se število primerov poveča pri mlajših ljudeh. Možno je, da je velik del človeškega trpljenja mogoče ublažiti in celo ozdraviti preprosto z odgovornim upoštevanjem režima pitja vode. Takšno dejanje zagotovo ne bo škodilo, je pa lahko izjemno koristno.

astma

• Ohranite zdrav režim pitja vode, skupaj z zdravniškim nadzorom.

Astmo in alergije poslabšujejo toksini v sodobnem življenju – iz zraka, ki ga dihamo, hrane, ki jo jemo, in celo pitja podstandardne vode. Pojavijo se, ko sistemi za uravnavanje nevrotransmiterjev (histamin in njegovi povzročitelji) postanejo nenormalno aktivni. Astmatiki imajo v pljučih povišano raven histamina in če v pljuča pride zgoščena kri, proizvedejo še več histamina. Prekomerno sproščanje histamina vodi do zožitve bronhijev. Konvencionalna medicina predlaga, da se astma in alergije zdravijo z zaviralci. Batmanzhelij priporoča, da se povišane ravni histamina zdravijo s povečanim vnosom vode, da se cilji sproščanja histamina dosežejo in ne blokirajo.

• Količino zaužite vode je dobro postopoma povečevati in se držati vsaj osmih kozarcev (2 litra) kakovostne vode na dan.

• Astmatiki ne smejo piti več kot en majhen kozarec pomarančnega soka na dan, saj vsebuje veliko kalija, kar lahko dodatno poveča proizvodnjo histamina.

bolečine v hrbtu

• Pijte dovolj vode in redno telovadite, da bodo vaši sklepi in diski dobro podmazani in pravilno delovali.

Bolečina v spodnjem delu hrbta je zelo pogosta pritožba. Sklepi in diski hrbtenice so odvisni od različnih hidravličnih lastnosti vode v jedru diska in v hrustancu. V sklepih hrbtenice voda ni samo mazivo za kontaktne površine, ampak se nahaja tudi v jedru diskov v intravertebralnem prostoru in vzdrži pritisk teže zgornje polovice telesa, s 75. % teže zgornjega dela telesa, ki ga nosi prostornina vode v jedru kolutov. Vakuum, ki nastane zaradi pulzirajočega gibanja sklepov, pomaga pri kroženju vode. Kot razumen začetek katerega koli režima je treba paziti, da se izognete dehidraciji.

Zaprtje, sindrom razdražljivega črevesja, težave z uriniranjem

• Jejte svežo hrano in pijte več vode.

• Preprečite težave s pitjem dovolj vode, da telo lahko predela odpadne snovi.

Zaprtje povzroča bolečine, stres in včasih dolgotrajne težave z debelim in tankim črevesjem. Popijte vsaj osem kozarcev vode na dan in redno telovadite. Povečan vnos vode pogosto povzroči lajšanje sindroma razdražljivega črevesa (IBS).

Pijte vodo in bodite elegantni

Pozabite na diete, štetje kalorij ali hrepenenje po čokoladah – shujšate lahko že samo s kozarcem ali dvema vode pred obrokom! Občutek lakote in žeje imata isti izvor – nizko raven energije. Ljudje pogosto ne ločimo med obema, a če pijete vodo pred obrokom, boste razlikovali med obema občutkoma in se ne boste prenajedli.

• Kadarkoli se vam zahoče prigrizek, raje posezite po kozarcu vode.

• Jejte redno tako, da pol ure pred obrokom popijete kozarec vode. Težave s težo bi se morale zmanjšati in vaša raven energije bi se morala znatno povečati.

glavobol

• Preden poiščete pravo zdravilo, popijte kozarec vode. Glavoboli so običajno znak neke vrste stresa, ki pa ga lahko ublažimo s pitjem vode.

Zgaga, prebavne motnje

• Počasi popijte kozarec vode, čez pol ure drugi kozarec in čez pol ure še tretji kozarec.

Nekatere bolečine v trebuhu so lahko pokazatelj resne težave, vključno s perforirano razjedo, vendar so ti primeri razmeroma redki. Če je bolečina dolgotrajna in trdovratna, morate poiskati zdravniško pomoč, vendar je večina prebavnih bolečin – gastritis, težave z dvanajstnikom in zgaga – povezanih s kronično dehidracijo. Bolečina se običajno pojavi, ko ni dovolj vode, da bi želodčna sluznica ostala hidrirana, zaradi česar želodčna kislina prehaja skozi želodec in doseže njegove bolj občutljive plasti, kar povzroča bolečino. Namesto zdravljenja stanja z antacidi – ki imajo lastne neželene stranske učinke, telo potrebuje vodo.

Visok krvni tlak, arterijska hipertenzija in težave s srcem

Te težave se lahko pojavijo, ko kri ne more prosto teči skozi cirkulacijski sistem.

• Če ne pijete dovolj vode, postane vaša kri gosta in počasna, kar povzroči zoženje krvnih žil in visok krvni tlak. V tem primeru je lahko še posebej koristen povečan vnos vode.

Visoka raven holesterola

• Za znižanje ravni holesterola popijte med 8 in 12 kozarcev vode na dan. Veliko bolj pomembno je, da pazite, kaj pijete, kot da ste prestrogi glede tega, kaj jeste.

Visoka raven holesterola ni neposredna posledica uživanja mastne hrane, temveč pomanjkanja vode. To povzroči, da se holesterol nalaga na stene arterij, namesto da bi se razpršil. Holesterol je naravna snov, ki prekriva celične membrane, da naredi celične stene vodotesne. Je del mehanizma preživetja celice. Zasnovan je za zaščito živih celic pred dehidracijo.

Če začnete jesti, ne da bi prej popili kozarec vode, bo proces predelave hrane vplival na celice. Ena od posledic bo nastajanje velikih količin holesterola. Celovitost katere koli celične membrane je odvisna od prisotnosti vode.

Menstrualne težave

Če imate predmenstrualno napetost ali občasne želodčne krče, je lahko glavni dejavnik, ki prispeva premalo vode. V času hormonskih sprememb vaše telo potrebuje več podpore in dodaten vnos vode pomaga, da biološki procesi potekajo nemoteno.

Ko vaše telo izgubi tekočino, mora proizvesti več tekočine, za to pa potrebuje zadosten vnos vode. Če se boste postavili pred izziv in si ustvarili zdrav režim pitja vode, s pitjem vsaj osem kozarcev na dan, bodo napetost in bolečine v trebuhu izginile, saj bo vaše telo imelo dovolj tekočine, da nadomesti izgubljeno.

Jutranja slabost

• Postopoma povečujte vnos vode.

Zarodek živi v popolnoma vodnem okolju in nosečnica se mora potruditi, da zaužije dovolj vode. Ko mati trpi za jutranjo slabostjo, to ne povzroča samo dehidracije, ampak je lahko njen znak. Ena najboljših rešitev je vzdrževanje razumnega režima vnosa vode, pri čemer ženska poskuša popiti kozarec vode takoj zjutraj, ko se zbudi in zvečer pred spanjem. Na žalost mnoge ženske ugotavljajo, da pitje vode povečuje slabost – v takšnih primerih poskusite piti manjše količine vode, dokler se ne navadite.

stres

Stanje stresa se lahko poslabša in celo povzroči pomanjkanje vode. Ko telo dehidrira, so fiziološki procesi, ki se sprožijo, podobni tistim, ki se aktivirajo za obvladovanje stresa.

Iz “Zdravilna energija vode”

Knjigo lahko naročite!

Loading...